Filial terapi, çocukların duygusal ve psikolojik sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için ebeveynlerin, terapistin rehberliğinde çocuklarıyla oyun yoluyla etkileşimde bulunduğu terapötik bir yaklaşımdır. Bu terapi, çocukların duygusal ifadelerini geliştirmelerini, sorun çözme becerilerini artırmalarını ve aile içi ilişkileri güçlendirmeyi amaçlar. Çocuklarında herhangi bir ruhsal problem gözlenmese bile ruh sağlığını koruyucu etkisi sebebiyle ebeveynlerin filial terapiyi öğrenip uygulaması önerilir.
Filial terapide terapist çocukla değil, ebeveyni ile çalışır. Ebeveynler evde çocuklarıyla oynayacakları özel bir oyun öğrenirler. Bu birden fazla ebeveynin katıldığı grup terapisi şeklinde olabileceği gibi bireysel görüşmelerle de olabilir.
Filial terapi, aslında bir tür "ebeveyn-çocuk" terapisi olarak da görülebilir ve temel amacı, ebeveynlerin çocuklarıyla daha sağlıklı, destekleyici ve empatik bir ilişki kurmalarına yardımcı olmaktır. Bu süreçte, terapist ebeveynlere nasıl etkin bir şekilde çocuklarıyla oyun oynayacağını ve onlarla duygusal anlamda nasıl bağ kuracağını öğreterek onları terapötik bir sürece dahil eder.
Yetişkinlerde görülen ruhsal problemlerin çözümü adına uygulanan psikoterapiler.
Çocuk ve Ergenlerde görülen ruhsal problemlerin çözümü adına uygulanan psikoterapiler.
Ebeveynlere çocuklarıyla ilgili zorlandıkları alanlarda verilen danışmanlık hizmeti.